Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Δημήτριος Παναγόπουλος - Κωνσταντίνου Λέκκα

Ο αείμνηστος Δημήτριος Παναγόπουλος υπήρξε εκλεκτός εργάτης του Κυρίου . Δούλεψε στο Ευαγγέλιο με αποστολικό ζήλο και κήρυξε με πατερικό πνεύμα και εκκλησιαστικό ήθος τις αλήθειες της Ορθοδόξου πίστεώς μας , με δύναμη και χάρη . Διακρίθηκε στο εποικοδομητικό κήρυγμα με στόχο και επίκεντρο την μετάνοια και επιστροφή αμαρτωλών ψυχών στην Εκκλησία του Χριστού. Ο λόγος του στο θέμα της μετανοίας ήταν αφυπνιστικός. Δίκαια χαρακτηρίστηκε κήρυκας της μετανοίας. Ζούσε μια συνεχή μετάνοια . Το κήρυγμά του συγκινούσε , μιλούσε στην καρδιά , προβλημάτιζε και επιδρούσε αποτελεσματικά. Βοήθησε χιλιάδες καλοπροαίρετες ψυχές να έρθουν σε επαφή με τα μυστήρια της Εκκλησίας , κυρίως με το μέγα μυστήριο της εξομολογήσεως. Σε όλα τα κηρύγματά του τόνιζε την μόνη οδός σωτηρίας των ανθρώπων : μετάνοια ,εξομολόγηση , Θεία Κοινωνία.
Μέχρι το τέλος της επίγειας ζωής του ήταν δοσμένος στην διάδοση του Ευαγγελίου. Κοιμήθηκε εν Κυρίω στις 13 Φεβρουαρίου του 1982 , τριάντα πέντε ώρες μετά το τελευταίο του κήρυγμα !
Ο Δημήτριος Παναγόπουλος δεν έπαψε να ομιλεί, να κηρύττει τα λόγια του Ευαγγελίου. Άφησε ως πνευματική παρακαταθήκη τις εκατοντάδες απομαγνητοφωνημένες ομιλίες του καθώς και τη συγγραφή πολλών πρακτικών και ψυχωφελεστάτων βιβλίων με γνήσιο ορθόδοξο και αγιογραφικό περιεχόμενο.
Αισθάνομαι πολύ μικρός για να γράψω για ένα πνευματικό γίγαντα του καιρού μας .Έναν σύγχρονο Απόστολο. Τον γνώρισα μέσα από τις ομιλίες του. Ο λόγος του με συγκίνησε , με πήρε από το χέρι και με έφερε σε επαφή με το ιερό μυστήριο της εξομολογήσεως. Νιώθω μέσα από τα βάθη της ψυχής μου την ανάγκη να του πω ένα μεγάλο ευχαριστώ .
Οι προσευχές του να μας συνοδεύουν και να μας ενισχύουν όλους εμάς που βρισκόμαστε στην Στρατευομένη Εκκλησία.
Λέκκας Κωνσταντίνος

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σπουδαίος Ιεροκήρυκας με γόνιμο έργο.

Ανώνυμος είπε...

Καλό μήνα σε όλους αδέλφια!

Ανώνυμος είπε...

Έχω διαβάσει δύο βιβλία του απλά και κατανοητά.

Ανώνυμος είπε...

Καλό μήνα και σέ σένα!
Μαρια

Ανώνυμος είπε...

Μακαρία ψυχή ό μακαριστός δάσκαλος τού Εύαγγελίου. Θά διδάσκει πάντα τίς καλοπροαίρετες ψυχές. Ό Θεός νά άναπαύει τήν ψυχή του καί νά χαρίζει
ένθεους έργάτες στή Έκκλησία του.
Εύλογείτε.