Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Η Ρωμαιοκαθολική εκκλησία αρνείται τη θεία κοινωνία σε βουλευτή που υποστηρίζει την άμβλωση

Η δημόσια υποστήριξή του στο δικαίωμα των ζευγαριών και ειδικά των γυναικών στην άμβλωση κοστίζει στον Πάτρικ Κένεντι, ανιψιό του δολοφονηθέντος Αμερικανού προέδρου, Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, το δικό του δικαίωμα στην θεία κοινωνία.
Και αυτό γιατί η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία αρνείται στον Πάτρικ Κένεντι τη θεία κοινωνία, αφού ως γνωστόν οι αρχές της δεν αναγνωρίζουν το δικαίωμα στην άμβλωση, όπως δημοσιοποίησε σήμερα ο ίδιος.
Ο επίσκοπος του Road Island, Τόμας Τόμπιν, είπε στο πλαίσιο συνέντευξής του στην εφημερίδα «Providence General» ότι από το 2007 ζήτησε από τον Πάτρικ Κένεντι να μην κοινωνεί, επειδή η προάσπιση του δικαιώματος στην άμβλωση είναι «ασυμβίβαστη με τη θέση της Καθολικής Εκκλησίας».

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στον Τόμας Τόμπιν...
Μακάρι να τον ακολουθήσουμε σε αυτό και εμείς...
π.ΑΚΓ

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς!!! Σε μερικά οι παπικοί μας βάζουν γυαλιά. Εδώ στην ορθόδοξη Ελλάδα είναι της μόδας η «οικονομία».

Ανώνυμος είπε...

Η οικονομία δεν είναι μόδα είναι τρόπος ζωής της Ορθόδοξης Εκκλησίας.Συνδέστε το λίγο με την οικονομία του Θεού και θα δείτε τις θεολογικές και σωτηριολογικές συνέπειες-προφανώς και υπάρχει κατάχρησή της, αλλά ας μην "τρελαινόμαστε" απο τις μεθόδους των παπικών οι οποίοι κυριαρχούνται απο νομικισμό και ευσεβισμό , εν πολλοίς, ακόμη.Έργο της Εκκλησίας δεν είναι η διαφύλαξη της "καθαρότητος" του Θεού, αλλά η σωτηρία του ανθρώπου.Λέει ο αββάς Ισαάκ: Ο Θεός δεν είναι δίκαιος γιατί αν ήταν δίκαιος δεν θα εσώζετο κανείς η δικαιοσύνη του Θεού είναι η φιλανθρωπία του.
(Δεν σχολιάζω την ποινή ακοινωνησίας που επεβλήθη στον εν λόγω κύριο,που ίσως είναι σωστή-απλώς παίρνω αφορμή για προβληματισμό).
Υάκινθος.

Ανώνυμος είπε...

Έτσι μπράβο Υάκινθε βάλε τα πράγματα στην θέση τους. μου αρέσει έτσι όπως διατυπώνεις την άποψή σου η οποία είναι πάντα καλοδιατυπωμένη. Το μόνο παράπονο ότι δεν κάνεις σχόλια ώστε να βάζεις κάποιους στην θέση τους με τις προχειρολογίες που γράφουν.