Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

π. Σάββας Δημητρόπουλος Ηγούμενος Ιεράς Μονής Αγίων Πάντων Τριταίας

Αρχιμανδρίτης Σάββας Δημητρόπουλος
Ηγούμενος Ιεράς Μονής Αγίων Πάντων Τριταίας



Πατέρα Σάββα καλήν αντάμωση
στην πέρα του τάφου ζωή.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έγραψε και αυτός την ιστορία του. Το μοναστήρι ήταν συνυφασμένο με το όνομά του. Όλοι τον αγαπούσαν γιατί είχε αγαθή ψυχή. Συμπαραστάτης στα γηρατειά του ο κ. Σταύρος. Ας έχει την ευχή του.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαίρω διότι κατά καιρούς τιμάς διάφορα πρόσωπα της Εκκλησίας των Πατρών. Είσαι από τους λίγους που θυμούνται αυτούς που πέρασαν και τώρα τον π. Σάββα που διακόνησε 90 χρόνια στην Μονή της μετάνοιάς του. Από μικρό παιδί μπήκε στο Μοναστήρι. Η ζωή του ήσαν οι Άγιοι Πάντες. Έναν αιώνα σχεδόν τον πέρασε εκεί, και τώρα στον ίδιο χώρο αναπαύεται το σώμα του.
Επιθυμώ να συλλυπηθώ τον μόνο που ειλικρινά νιώθει την απώλεια του παπαΣάββα το πνευματικό του παιδί που με αυταπάρνηση τον διακόνησε τον κ. Σταύρο. Η κάθε γωνιά του Μοναστηριού έχει τον ιδρώτα της εργασίας του κ. Σταύρου για να ξαναπάρει την παλιά του μορφή το Μοναστήρι. Του εύχομαι υπομονή του κ. Σταύρου να μην πικραθεί τώρα που ίσος αντιμετωπίσει την αγνωμοσύνη.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΑΝΑΠΑΥΣΕΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΟΥ ΨΥΧΗ.ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ.ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ.Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΤΟΥ.ΑΞΙΟΣ ΣΕ ΟΛΑ.ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ.ΤΟ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕ ΕΚ ΒΑΘΡΩΝ.ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΝ ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΟΝΟΥΣ ΧΩΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΝΗ.Ο ΣΕΒ/ΤΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ.ΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΤΙΜΗΣΕΙ ΔΕΟΝΤΩΣ.

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά ο Σταύρος το αξίζει ,έχει προσφέρει πολλά στο Μοναστήρι.

Ανώνυμος είπε...

Από τους παλιούς καλούς Ιερομονάχους, τους απλούς και ταπεινούς.

Ανώνυμος είπε...

τη μια τον βριζουν και την αλλη τον αποθεωνουν.
ο αποθανων δεδικαίωται;

Ανώνυμος είπε...

Ας είναι αιωνία η αγία μνήμη του.
Μαίρη

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς έμαθα για την κοίμηση του Γέροντα πολύ αργά, ήταν ένας απλός άνθρωπος της αγάπης και της προσφοράς, ο Άγιος Θεός που στα τελευταία χρόνια της επι γης ζωής του του χάρισε το πνευματικό του παιδί Στάυρο να τον διακονεί,ας του χαρίσει και την αιώνια ανάπαυση

Ανώνυμος είπε...

Αιωνία η μνήμη του αειμνήστου και σοφού Γέροντος Σάββα του Ηγουμένου.