Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Ο Μητροπολίτης Νικόδημος Γκατζιρούλης μιλάει αποκλειστικά στο Αmen.gr

Συνέντευξη στον Νίκο Παπαχρήστου


Ο Μητροπολίτης Νικόδημος, ο πρώην Αττικής και Μεγαρίδος, ανοίγει την καρδιά του και τα «χαρτιά» του στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο Αmen.gr και τον Νίκο Παπαχρήστου. Είναι η πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια που ο Μητροπολίτης δέχεται να μιλήσει για όλους και για όλα. Για τους Αρχιεπισκόπους Ιερώνυμο Α’, Σεραφείμ και Χριστόδουλο καθώς και για τον σημερινό Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Β’. Γυρνάει το ρολόι του χρόνου και θυμάται γεγονότα και στιγμές που επηρέασαν τις εκκλησιαστικές εξελίξεις αλλά και την προσωπική του πορεία. Αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές του εκκλησιαστικού βίου και επαναλαμβάνει πάγιες θέσεις του. Λίγο μετά την απόφαση της Ιεραρχίας για την υπό όρους άρση του επιτιμίου της ακοινωνησίας ο κ.Νικόδημος δηλώνει ότι ακόμα δεν τον επισκέφθηκε η τριμελής επιτροπή εκ Αρχιρέων που όρισε η Σύνοδος για να του ανακοινώσει επισήμως την απόφαση. Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης Νικόδημος δεν δέχεται το επιτίμιο και δηλώνει μέσω του Αmen.gr ότι δεν πρόκειται να πάρει μαζί του αλλά ούτε και θα μείνει στη ζωή της Εκκλησίας ο στιγματισμός που του έκαναν.


Όλη η συνέντευξη του Μητροπολίτου Αττικής και Μεγαρίδος κ. Νικοδήμου (Γκατζιρούλη) στο Amen.gr

http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=2738\

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Νικόδημος δεν το κατάλαβε τόσα χρόνια τώρα ότι η εξουσία εκκλησιαστική ή πολιτική είναι κουφή στις αδικίες που έχουν διαπραχθεί σε όσους δεν έχουν δύναμη; Δέσποτά μου εσένα τώρα δεν σε υπολογίζει κανένας για όλους τους συνεπισκόπους του είσαι σαν να μην υπάρχεις δεν έχεις «σφραγίδα» ούτε ψήφο στην Ιεραρχία. Συνέχισε να ζεις στην μοναξιά του Αυλώνα έως ότου ο Δεσπότης Χριστός σε δικαιώσει. Ναι όλοι όσοι είναι στην εξουσία έχουν την ίδια μούρη. Ας μην την πω την λέει τόσο υπέροχα ο κυρίαρχος Λαός.

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Συγχαίρω την ιστοσελίδα Αναστάσιος επειδή συμπαρίσταται στον αδικοσφαγμένο κανονικό Μητροπολίτη Αττικής και Μεγαρίδος κ. Νικόδημο.