Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Tα Κατηχητικά του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Πατρών τίμησαν την επέτειο της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας.

Την Κυριακή το απόγευμα 27 Μαρτίου 2011 τα Κατηχητικά του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Πατρών τίμησαν με σκετς, τραγούδια και ποιήματα την επέτειο της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας.

Συμμετείχαν με παλμό και ζωντάνια 80 παιδιά της ενορίας.

Τα παιδιά του Κατηχητικού απέδωσαν με τον καλύτερο τρόπο το νόημα της επετείου και θύμισαν στους παρευρισκόμενους γονείς πως την ημέρα της 25ης Μαρτίου του 1821 ο ελληνισμός σύσσωμος ξεσηκώθηκε εναντίον του δυνάστη. Έσπασε τα δεσμά της δουλείας και οι έλληνες διακρίθηκαν από τον ηρωισμό και την αυτοθυσία. Μετά από πολλά ολοκαυτώματα, πολλούς θανάτους αθώων αγωνιστών ξαναπρόβαλε η πολυπόθητη λευτεριά στον τόπο μας.


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαίρω για την εορταστική εκδήλωση.
Θέλω να θέσω ένα γενικότερο ερώτημα. Γιορτές στα σχολεία, στα κατηχητικά, σε συλλόγους για την νεότητα. Γιατί οι νέοι μετά από τόσες γιορτές δεν γνωρίζουν τα γεγονότα του 1821 ή του 1940;

Ανώνυμος είπε...

μπραβο ......

Ανώνυμος είπε...

Τι υπέροχο θέαμα! Γεμάτος ο Ναός από νεολαία που αγαπά τον Χριστό και την Πατρίδα. Συγχαρητήρια σε αυτούς που κοπιάζουν για να κρατούν αναμμένη την φλόγα της καρδιάς τους αυτά τα παιδιά.
Στην σημερινή εποχή η συμμετοχή 80 παιδιών σε εορτή κατηχητικού είναι άθλος.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στα παιδιά και στους εθελοντές κατηχητές. Στην εποχή της του χρηματισμού οι κατηχητές προσφέρουν την εθελοντική τους εργασία για την δόξα του Θεού. Αυτό το μπουκέτο το πανέμορφο των παιδιών μπροστά στην Ωραία Πύλη αξίζει κάθε θυσία και προσφορά. Μπράβο στους νέους παπάδες που δείχνουν το ενδιαφέρον τους στην νεότητα της Εκκλησίας μας.