Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Η σημερινή, Ελλάδα.. έχει υψίστη σημασία - Henry Miller


Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Henry Miller

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Ελλάς μετά το 1977 δεν έχει καμιά αξία. Αν και έλληνας δεν μπορώ να βρω το εαυτό μου στην ΣΗΜΕΡΙΝΗ Ελλάδα.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή ;;;

Ανώνυμος είπε...

Πρόκειται για το τέλος της μεταπολίτευσης από μια άλλη οπτική γωνία. Η χρεοκοπία του ελληνικού κράτους είναι η κορυφή του παγόβουνου, το βυθισμένο κομμάτι του παγόβουνου είναι η πολιτισμική μας κρίση. Το τέλος της μεταπολίτευσης το ορίζει πλέον η επί της ουσίας χρεοκοπία του ελληνικού κράτους. Η επίλυση του προβλήματος όμως απαιτεί πολιτισμικό μετασχηματισμό... Οι τελευταίοι που έχουν καταλάβει αυτή την ανάγκη είναι το σύμπλεγμα πολιτικών με τους πελατειακούς τους στρατούς.
Οι Έλληνες είμαστε κυκλοθυμικός λαός...
Μια μεγάλη μερίδα των συμπατριωτών μας πιστεύει στα χειρότερα για το μέλλον. Αυτό δεν είναι έκπληξη καθώς είμαστε κυκλοθυμικός λαός, αλλά είναι χρησιμότερο αντί να κλαίμε τη μοίρα μας περιμένοντας το μοιραίο να κάνουμε το ελάχιστο από αυτό που αναλογεί στον καθένα για να το αποφύγουμε.
Απλά επειδή ο παλιός κόσμος βυθίζεται στα επόμενα 2-3 χρόνια οι περισσότεροι θα βρεθούμε κάτω από την επιφάνεια του νερού. Τότε δεν θάχουμε άλλη επιλογή από το κουνήσουμε τα χέρια για να βγούμε στην επιφάνεια...

Ανώνυμος είπε...

Ο καθρέπτης της ψυχής είναι η Αγία Γραφή. Εκεί μπορούμε να αποκτήσουμε την αυτογνωσία και να βρούμε τον εαυτό μας με τη βοήθεια του Πνευματικού μας πατέρα.