Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγία η Βοήθεια» έψαλαν τα κάλαντα από την Χριστιανική Εστία Πατρών

 75 άτομα από τη Χριστ. Εστία συμμετείχαν φέτος στην εξόρμηση στο νοσοκομείο του Ρίου ανήμερα των Χριστουγέννων. Ένα ανθρώπινο ποτάμι ξεχύθηκε στους μεγάλους διαδρόμους των κλινικών σκορπίζοντας μελωδίες και ευχές αγάπης κι ελπίδας σε ανθρώπους που δοκιμάζονται απ' τον πόνο.
Είπαμε τα κάλαντα, ψάλλαμε χριστουγεννιάτικους ύμνους και τραγούδια και το χαμόγελο στα χείλη των ασθενών και των συνοδών ήταν η καλύτερη ανταμοιβή μας.
Προπορευόταν και φέτος ο π. Χαρίτων Αθανασόπουλος με την εικόνα της Γεννήσεως και δίπλα του βρισκόταν ο π. Ανδρέας Τζεφριός.
Στο τέλος, ο π. Χαρίτων ευχαρίστησε όλους τονίζοντας τη σπουδαιότητα της μαρτυρίας του μηνύματος του Χριστού στον ευαίσθητο χώρο του νοσοκομείου. Τέλος, μας ενημέρωσε για προσπάθειες προσυλητισμού που κάνουν ομάδες Ευαγγελικών και άλλων αιρετικών στο νοσοκομείο και υπογράμμισε ότι το καλύτερο φάρμακο στον πόνο είναι η πίστη, η ελπίδα και η προσευχή.
Όλοι φύγαμε πολύ ευχαριστημένοι ανανεώνοντας το ραντεβού για ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.



Πηγή: Άγκυρα

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Χαρίτων Αθανασόπουλος είναι ένας επίγειος Άγγελος της αγάπης της προσφοράς προς τον πάσχοντα. Είναι ένα δώρο του Θεού στις μέρες μας. Προσεύχομαι το παιδίον Ιησούς να του δίνει υγεία για να συνεχίζει να σκορπά την αγάπη.

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει ελπίδα για την πατρίδα και την εκκλησία. Είναι όλα αυτά τα νιάτα που θα αναπλάσουν την φθαρμένη ελληνική κοινωνία. Κάθε θυσία για την νεολαία από τους μεγαλύτερους αξίζει.

Ανώνυμος είπε...

Αναστάσιε κάποτε πηγαίναμε και εμείς. Τώρα την παράδοση την συνεχίζουν άλλοι. Χαίρομαι γιατί αυτές οι εξορμήσεις έγιναν για την Εστία θεσμός.

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Εκτός από τον π.Χαρίτωνα κι όλοι οι άλλοι που μπόρεσαν να παρευρεθούν αξίζουν πολλά μπράβο που σε αυτή τη γιορτινή μέρα προσφέρουν την αγάπη τους στους αρρώστους!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στα παιδιά που άφησαν το σπίτι τους για να ευχηθούν στους ασθενείς.