Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Άλας και ζύμη και φως - Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος

Για να δείξει ο Κύριος, ότι πρέπει εμείς οι πιστοί να γινόμαστε ωφέλιμοι και σε άλλους, μας ονόμασε άλας και ζύμη και φως… Λοιπόν ο λύχνος με το φως δε φωτίζει τον εαυτό του, αλλά αυτούς που βρίσκονται στο σκοτάδι. Κι εσύ, Χριστιανέ, τότε είσαι λύχνος πνευματικός, όταν όχι μόνον απολαμβάνεις ο ίδιος το φως, αλλά όταν οδηγείς εκείνον τον πλανημένο στο Χριστό. Γιατί ποια είναι η ωφέλεια του Χριστιανού, όταν δεν κερδίζει κανέναν και δεν τον οδηγεί στην αρετή; Είσαι και «άλας». Αλλά και το αλάτι δεν αλατίζει τον εαυτό του, αλλά τα άλλα τρόφιμα. Έτσι λοιπόν και συ ο πιστός, αφού σε έκαμε ο Θεός άλας πνευματικό, αλάτισε τους άλλους, απάλλαξέ τους από τη ραθυμία και αδιαφορία και ένωσέ τους με την Εκκλησία.   Έπειτα ο Χριστός σε ονόμασε «ζύμη». Και η ζύμη δε ζυμώνει τον εαυτό της, αλλά τη μάζα του ζυμαριού, την πολλή. Έτσι κι εσείς οι πιστοί, έστω κι αν είστε λίγοι στον αριθμό, πρέπει να γίνετε δυνατοί με την πίστη και το ζήλο σας…»

Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ-ΤΕΡΑΤΑ,ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΚΤΟΣ ΕΚΛΗΣΙΑΣ, ΠΟΥ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΦΥΛΗ ΜΑΣ ΑΝΑΚΥΡΙΣΟΝΤΑΙ ΑΓΙΟΙ...ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΙΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΤΟ ΔΩΔΕΚΑΘΕΪΤΑΚΙ!!!!
ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΟ ΤΟ ΜΑΥΡΟ!

Ανώνυμος είπε...

9:04 έχεις λάθος πληροφόρηση από τους παγανιστές. Η ειδωλολατρία δεν σώζει γιατί είναι δαιμονολατρεία κι ο τόπος τους η κόλαση.
Μάθε την Αλήθεια του Θεού και καλή φώτιση.