Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Συμπόσιο για την Άλωση της Πόλης του 1453 στην Μεσσηνία


Με την συμμετοχή Πανεπιστημιακών και Επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και  πολλά μέρη της Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 26 Μαΐου στο Διεθνές Κέντρο Φιλοσοφίας της Ιστορίας   στα Αρφαρά της Μεσσηνίας Επιστημονικό Συμπόσιο για την Άλωση της Πόλης του 1453. Ανάμεσα τους και Ηλείοι που συμμετείχαν στο  Συμπόσιο ,προσκεκλημένοι του Διεθνούς Κέντρου.
Με την παρουσία δεκάδων φοιτητών της Φιλοσοφικής Σχολής  του Πανεπιστημίου Αθηνών  και ειδικές εισηγήσεις από τους Καθηγητές Πανεπιστημίου κ. Εμμ. Μικρογιαννάκη και Κωνσταντίνο Νιάρχο και φοιτητές τους για την Γενική Αγωγή και την Παιδεία στην εποχή μας ,παρουσιάστηκε ειδικό επιστημονικό αφιέρωμα στην Άλωση ,την Παλαιολόγειο Αναγέννηση και τον Αγώνα του Βυζαντίου για επιβίωση στους τελευταίους αιώνες ζωής του. Η φοιτήτρια Αφρ. Τσιάρα παρουσίασε την Ποίηση για την Άλωση ,ο Υποπτέραρχος ε.α.  κ. Σωτ. Γαραντζιώτης μίλησε για τα στρατιωτικά δεδομένα πριν την Άλωση ,ενώ ο Καθηγητής φιλόλογος κ. Γεώρ. Κουρκούτας μίλησε με θέμα «Η Παλαιολόγειος Αναγέννησις Γραμμάτων και Τεχνών ». Το Επιστημονικό Συμπόσιο ολοκληρώθηκε με την μουσική παρουσίαση του Ύμνου της Αγάπης του Αποστόλου Παύλου από Θεολόγο κ. Νικ. Ζαχαριάδη .    

Γεώργιος Κουρκούτας


1 σχόλιο:

Αληθεύοντες εν αγάπη είπε...

Στις μεγαλουπόλεις γιατί ξεχνούν; Το μόνο που κάνουν είναι άντε και κανένα μνημόσυνο. Δεν βλέπω συνέδρια προς προβληματισμό.