Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Το Νέο Βιβλίο των Εκδόσεων « ΤΑΩΣ» - π. Γερασιμάγγελος Στανίτσας

 Η εκδοτική παραγωγή των εκδόσεων «ΤΑΩΣ» κυριολεκτικά μας αιφνιδίασε με την εκτύπωση και κυκλοφορία του νέου βιβλίου «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΚΑΙ ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ» κτητόρων της σεβάσμιας Ιεράς Μονής Σουμελά, από τον αγαπητό φίλο και συνάδελφο θεολόγο κ. Παναγιώτη Μαρτίνη, Δρ. Θ. και άρχοντα ιερομνήμονα της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας .

            Πρόκειται για την έκδοση ενός καλαίσθητου, πολυσέλιδου και κατά πάντα αξιόλογου βιβλίου που με την κυκλοφορία του εμπλουτίζει την αγιολογία της Εκκλησίας μας και εντάσσεται στα σοβαρά μελετήματα αγιολογικών μελετών.

            Ο κ. Παν. Μαρτίνης με τον ακάματο ζήλο του και τη σφριγηλή δραστηριότητα του έχει προβεί και σε άλλες ενδιαφέρουσες αγιολογικές μελέτες. Ο χρόνος του γίνεται παραγωγικός και πολλαπλά πνευματικά ωφέλιμος με τη συγγραφή τέτοιων μελετημάτων τα οποία καθίστανται εντρυφή αναγνώσματα των φίλων των Αγίων. Η αγλαόκαρπη θεολογική και συγγραφική του δραστηριότητα τον αναδεικνύουν ως ένα ανήσυχο σύγχρονο θεολόγο που ανταποκρίνεται άριστος καλλιεργητής των θείων χαρισμάτων προς δόξα Θεού και πνευματική ωφέλεια των εν Χριστώ αδελφών του.

            Από το άλλο μέρος ο υπεύθυνος των εκδόσεων «ΤΑΩΣ» προσφιλής και συμπαθής κ. Αναστ. Κωστόπουλος, διακρινόμενος από ζήλο εκκλησιαστικό και με έντονα χριστιανικά ενδιαφέροντα έχει αναλάβει επάξια και επιτυχώς την ευθύνη των εκδόσεων «ΤΑΩΣ», η οποία έχει να παρουσιάσει μία ευάριθμη σειρά αναλόγων εκδόσεων τοπικών κυρίως συγγραφέων. Του αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για τις άοκνες προσπάθειές του και το γενικότερο έργο που επιτελεί εδώ και χρόνια στο χώρο της Εκκλησίας.

            Αξίζουν κάθε έπαινο τόσο ό συγγραφέας κ. Παν. Μαρτίνης όσο και ο υπεύθυνος των εκδόσεων «ΤΑΩΣ» κ. Αναστ. Κωστόπουλος για την εξαιρετική προσφορά τους επικαλούμενος τις ευχές και ευλογίες των Αγίων Βαρνάβα και Σωφρονίου, κτητόρων της Ι. Μονής Υπεραγίας Θεοτόκου Σουμελά.

            Πρωτ. Γερασιμάγγελος Στανίτσας

Ευχαριστώ τον σεβαστό π. Γερασιμάγγελο Στανίτσα για τα καλά του λόγια, καθώς και για την παρουσίαση του βιβλίου από το ιστολόγιο που διατηρεί.
Ο Εκδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια: