Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Πάπας ζήτησε προστασία των χριστιανικών αρχών από κεντροδεξιούς ηγέτες

Ο Πάπας Βενέδικτος, έκανε δεκτά στην θερινή του κατοικία του Καστέλ Γκαντόλφο, τα μέλη της Χριστιανοδημοκρατικής Διεθνούς που συμμετείχαν στην Ρώμη, στην διεθνή διάσκεψη των κεντροδεξιών κομμάτων. 
Ανάμεσά τους ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς και οι ομόλογοί του της Ιρλανδίας, Έντα Κέννι, της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι, της Ουγκαρίας, Βίκτορ Ορμπάν
Κατά την ομιλία του, ο ποντίφικας, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «η κοινωνική και πολιτική στράτευση πρέπει να δεχθεί νέα ώθηση στην αναζήτηση μιας σταθερής ηθικής βάσης, η απουσία της οποίας, σε οικονομικό πεδίο, συνέβαλε στην δημιουργία της διεθνούς χρηματιστικής κρίσης».

Ο Πάπας ζήτησε από τους χριστιανοδημοκράτες ηγέτες "η πολιτική συνεισφορά τους, να μην περιορισθεί στην αντιμετώπιση των αναγκών της λογικής της αγοράς, αλλά να συνεχίσει να θεωρεί κεντρικής σημασίας την αναζήτηση του καλού, για όλο το κοινωνικό σύνολο, και την προαγωγή και προστασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας". 
Ο Γερμανός ποντίφικάς, τάχθηκε για μια ακόμη φορά κατά της άμβλωσης και της ευθανασίας, ζητώντας από τους κεντροδεξιούς ηγέτες να ακολουθήσουν τις αρχές αυτές, στην καθημερινή τους δράση. 
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του, ο Πάπας Βενέδικτος απαθανατίσθηκε σε φωτογραφία με τους ηγέτες, μέλη της Χριστιανοδημοκρατικής Διεθνούς, και, στην συνέχεια, βάσει του πρωτοκόλλου του Βατικανού, ολοκληρώθηκε η ακρόαση.    
 Πηγή:Nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: