Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Τα ονομαστήρια του Πατρών κ. Χρυσοστόμου

Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου τιμούσε την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013. Εόρταζε τα ονομαστήριά του με σεμνότητα και απλότητα όπως άλλωστε είχε ανακοινωθεί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.
Το Σάββατο, παραμονή της εορτής τελέσθηκε εις την πανσεβάσμια Ιερά Μονή Γηροκομείου Μέγας Εσπερινός μετ΄ Αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιερισσού κ. Θεοκλήτου και συγχοροστατούντος του οικείου Μητροπολίτου κ.κ. Χρυσοστόμου. Συμμετείχαν δεκάδες ιερείς και οι Καθηγούμενοι των Ιερών Μονών Γηροκομείου π. Συμεών, Ομπλού π. Νεκτάριος και Αγίων Πάντων της Τριταίας π. Αρτέμιος.
Ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Χρυσόστομος, πριν από την Απόλυση, χειροθέτησε πνευματικό τον Αρχιμανδρίτη π. Γερβάσιο Παρακεντέ.
Θα σταθούμε αγαπητοί μου φίλοι σ΄ ένα γεγονός. Στην παρουσία νέων ανθρώπων. Κυριολεκτικά κατέκλυσαν το Καθολικό της Μονής και επί αρκετή ώρα στο τέλος της Ακολουθίας, ήθελαν όλοι οι πιστοί να ευχηθούν τα δέοντα στον Σεβασμιώτατο και να λάβουν την ευχή του.
Ο χοροστατήσας Σεβ. Ιερισσού, Τριπολιτσιώτης και αυτός, με βαθειά συγκίνηση ευχήθηκε στον Σεβ. Μητροπολίτη Πατρών, μνησθείς την συνεργασία που είχαν ως Ιεροκήρυκες στην Τρίπολη.
  Ανήμερα μίλησε ο Ηγούμενος τής Μονής Πανοσ. Αρχιμ. Συμεών Χατζής, ο οποίος ανεφέρθη στα μηνύματα τού Ιερού Ευαγγελίου και στην ζωή τού Ιερού Χρυσοστόμου, ευχηθείς στο τέλος στον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο.
Στον Σεβασμιώτατο ευχήθηκαν οι Σεβασμιώτατοι Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, Μαντινείας κ. Αλέξανδρος, Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, Σύρου κ. Δωρόθεος, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Ηλίου κ. Αθηναγόρας και ο Ιερισσού κ. Θεόκλητος.
Το μεσημέρι της εορτής, επικοινώνησε τηλεφωνικά ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος ευχόμενος τα δέοντα. 
Πλήθος κόσμου κατέκλυσε και ανήμερα την Ιερά Μονή στην οποία προσεφέρθησαν γλυκίσματα για την εορτή τού Σεβασμιωτάτου. Οι πιστοί από τα βάθη τής ψυχής των ευχήθηκαν με σεβασμό στον εορτάζοντα πνευματικό τους πατέρα.
Ο Σεβασμιώτατος δεν εδέχθη ευχές στο Επισκοπείο ούτε έκανε άλλους εορτασμούς, συμμεριζόμενος τις δύσκολες καταστάσεις πού περνάει ο κόσμος σήμερα. Παρεκάλεσε αντί προσφοράς στον ίδιο, όπως συνηθίζεται στις εορτές, να κατατεθούν στο Φιλόπτωχό της Ιεράς Μητροπόλεως ό,τι ο καθένας είχε ευχαρίστηση για να προσφερθούν  στους πτωχούς και εμπερίστατους αδελφούς μας, πού κάθε ημέρα γίνονται και περισσότεροι.   
Αλέξανδρος Κολλιόπουλος





4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σεμνά και ταπεινά.
Μπράβο!

Ανώνυμος είπε...

Τις καρδίες μας ο Χρυσόστομος τις κατέκτησε με την απλότητα του.

Ανώνυμος είπε...

Ακόμη κι απ την Ιερισσό και τη Φλώρινα είδαμε κληρικούς να έρχονται να ευχηθούν στο δεσπότη.

Ανώνυμος είπε...

ήταν φοβερά σε εκείνον τον εσπερινό..!!
Ο Θεός να έχει καλά και τους 2 δεσποτάδες!!!