Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ι.Μ. Αγ. Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Αστόριας Αμερικής

Την 24ην Φεβρουαρίου Κυριακήν το Τελώνου και Φαρισαίου, εγένετο με την ευχήν και την ευλογίαν του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, εις το καθολικόν της Ιεράς Μονής Οσίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου, η χειροτονία του Διακόνου π. Μελετίου Μπουγά εις πρεσβύτερον.
Πλήθος πιστών αυτή την ιδιαίτερη ημέρα κατέκλυσε τον Ιερό Ναό, από ομογενείς, οι οποίοι συμπροσευχήθησαν και ευχήθησαν εις τον νέον Ιερομόναχον .
Ο νεοχειροτονηθείς ιερομόναχος εν συγκινήσει και ευγνωμοσύνη πολύ, εις τον λόγον του ευχαρίστησε τον Οικουμενικόν Πατριάρχην δια την γενομένην εις αυτόν τιμήν να λάβει την χάριν της ιερωσύνης και να ενταχθεί εις τον ιερόν κλήρον της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας καθώς και για την αγάπην, την στοργήν του πατριάρχου μας και το ανύστακτον ενδιαφέρον αυτού, δια την Ι.Μ. της Οσίας Ειρήνης και τους εν αυτή διακονούντας πατέρας και ευσεβές πλήρωμα αυτής.
Την χειροτονίαν, ετέλεσεν κατ’ εντολήν της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος με πάσα ιεροπρέπεια, λαμπρότητα και κατά την πατριαρχικήν τάξιν, ο Σεβασμιώτατος μητροπολίτης Νέας Ιερσέης κ. Ευάγγελος και απηύθυνε λόγους πατρικούς και συμβουλευτικούς εις τον χειροτονούμενον.
Ιδιαιτέρως δε ετόνισεν ότι: Το μυστήριον της Θείας Ευχαριστίας δεν τελειώνει με το «Δι’ ευχών» αλλά συνεχίζεται καθ’ όλη την επίγεια ζωή του κληρικού ως διακονία και προσφορά εις τον σύγχρονον άνθρωπον ο οποίος εχει ανάγκη από στοργή, από αγάπη και λόγον παρακλήσεως και ελπίδος διότι ο λαός του θεού σε εμάς αποβλέπει. Πρώτοι εμείς οι κληρικοί που είμαστε εντεταλμένοι να διακονούμε την Εκκλησίαν του Χριστού και τον λαό του θεού να βιώνουμε το Ευαγγέλιον και να δίνουμε την καλή μαρτυρίαν του Θεανθρώπου Κυρίου ο οποίος είναι η ελπίς και η σωτηρία πάντων των περάτων της γής. Τέλος συνεβούλευσεν να μένουμε όλοι μας πιστοί εις την Αγίαν του Χριστού Μεγάλην Εκκλησίαν το οικουμενικόν μας πατριαρχείον το οποίο προσφέρει ορθοδοξίαν ανα την οικουμένην.
Εν κατακλείδι λαβών τον λόγον ο Πανοσιολογιώτατος καθηγούμενος π. Ιερόθεος, ευχαρίστησε από καρδίας τον Οικουμενικόν Πατριάρχην δια  την πατρικήν αυτού αγάπην και τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην δια την τέλεσην του μυστηρίου της χειροτονίας, εις τον αδερφόν της μονής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: