Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Συμπόσιο για τους Εθνικούς Ευεργέτες στον Πύργο από την Εταιρεία Ελλήνων Ευεργετών - Γεώργιος Κουρκούτας

 Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής το Συμπόσιο για τους Εθνικούς Ευεργέτες στον Πύργο από την Εταιρεία Ελλήνων Ευεργετών και υπό την αιγίδα της Ι.Μ. Ηλείας και την στήριξη του Δήμου Πύργου.
Το Συμπόσιο είχε γενικό θέμα "Ο θεσμός της Ευεργεσίας από την Αρχαιότητα μέχρι σήμερα" και τον δικό τους χαιρετισμό απηύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Λ. Καφύρας και ο Δήμαρχος Πύργου κ. Μ. Παρασκευόπουλος.
Προηγήθηκε μουσική παρουσίαση από την χορωδία της Φιλαρμονικής Πύργου "Ιωάννης Λάτσης", ενώ ο Πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Ευεργετών κ. Ανάστος Δημητρόπουλος αναφέρθηκε στην διαχρονική αξία της Ευεργεσίας στην Ελληνική Κοινωνία .
Ακολούθησαν εισηγήσεις με θέματα από την ευεργεσία από την Αρχαιότητα που ανέπτυξαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός, η Προϊσταμένη Ζ' ΕΠΚΑ κ.Γεωργία Χατζή-Σπηλιοπούλου, η καθηγήτρια Αρχαιολογίας κ. Ντόρα Κατσωνοπούλου, ο καθηγητής φιλόλογος κ. Γεώργιος Κουρκούτας, ο φοιτητής κ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος .
Ειδική αναφορά έγινε σε σύγχρονες δράσεις ευεργεσίας εντός και εκτός Ηλείας από την Σοφία Μιχαλοπούλου της Εταιρείας Ελλήνων Ευεργετών, την Βουλευτή Ηλείας κ. Διονυσία Αυγερινοπούλου, την φιλόλογο κ. Αλεξ. Παπαδοπούλου και τον εκπρόσωπο του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών καθηγητή κ. Κοντόπουλο.
Την εκδήλωση έκλεισε ο Ηλείος Πανεπιστημιακός κ. Αλέξ. Καράμπελας, ενώ τιμήθηκε ο Πρόεδρος της Φιλαρμονικής Πύργου κ. Αθαν. Δασκόπουλος για την προσφορά της Φιλαρμονικής στον Πολτισμό. 
Γεώργιος Κουρκούτας

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σπουδαίο θέμα. .

Ανώνυμος είπε...

Οι ευεργέτες αγάπησαν την Ελλάδα και τα έδωσαν όλα για αυτήν.