Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Το αδιαχώρητο στον Ι.Ν. του Ευαγγελισμού και Αγίας Φωτεινής Υμηττού

Εορτή της Αγίας Φωτεινής εχθές όπου πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Ευαγγελισμού και Αγίας Φωτεινής Υμηττού, παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού ο οποίος προεξήρχε το πρωί της Προηγιασμένης Θείας Λειτουργίας, πλαισιούμενος υπό του Προϊσταμένου και των εφημερίων του Ιερού Ναού καθώς και κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Ευαγγέλιο της εορτής και ευχαρίστησε δημοσίως τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φωκίδος κ. Θεόκτιστο για την αποστολή των Ιερών Κειμηλίων στον ανωτέρω Ιερό Ναό της Ι. Μητροπόλεώς του.
Το απόγευμα στις 5.30 τελέστηκε το Μέγα Απόδειπνο. Εν συνεχεία μίλησε στον κατάμεστο Ιερό Ναό ο Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης σχετικά με την Αποκάλυψη, τα όσα έζησε στο ταξίδι του στην Σουηδία και το τι πρόκειται να γίνει στο μέλλον στην Ελλάδα. Μετά την ομιλία ο Γέροντας τέλεσε τον μικρό αγιασμό με το Τίμιο Ξύλο. Ο κόσμος στην κυριολεξία κρεμιόταν από τον γυναικωνίτη, ενώ αρκετοί από τους πιστούς βρισκόντουσαν και έξω από τον Ιερό Ναό. Παρά την βροχή και το τσουχτερό κρύο οι πιστοί προσήλθαν για να προσκυνήσουν τα Ιερά Κειμήλια που βρίσκονται στον Ιερό Ναό και θα παραμείνουν μέχρι και τις 4 Μαρτίου το απόγευμα, για να ακούσουν τον θείο λόγο και να πάρουν και τον αγιασμό που τελέστηκε υπό του Καθηγουμένου. Τέλος να τονίσουμε ότι μετά τον Αγιασμό ο Γέροντας Νεκτάριος σταύρωσε με το Τίμιο Ξύλο έναν έναν όλους τους πιστούς.
Το Σαββάτο το απόγευμα στις 5.30 θα τελεστεί το Μέγα Απόδειπνο και στην συνέχεια θα ομιλήσει ο Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης ο οποίος βλέποντας αυτές τις ημέρες την δίψα του κόσμου για πνευματική τροφή, υποσχέθηκε στον κόσμο ότι θα φέρει το καλογερικό σκουφάκι του Αγίου Νεκταρίου για να το προσκυνήσουν οι πιστοί και το οποίο για ευλογία θα το φορέσει στα κεφάλια τους.


















Δεν υπάρχουν σχόλια: