Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος στο οικοτροφείο της Χριστιανικής Εστίας Πατρών


Μέσα στην αναστάσιμη ατμόσφαιρα των ημερών, το οικοτροφείο της Χριστιανικής Εστίας Πατρών, είχε την ξεχωριστή τιμή να φιλοξενήσει στο κυριακάτικο δείπνο της τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο. Η χαρά όλων μας υπήρξε έκδηλη. Παρά το επιβαρυμένο πρόγραμμα και τις πολλές επισκοπικές υποχρεώσεις, ανταποκρίθηκε ολοκάρδια στην πρόσκληση των υπευθύνων. Με επίκαιρους ύμνους, ζωντανά τραγούδια και αναστάσιμα κάλαντα εκδηλώσαμε τον ενθουσιασμό μας. 
Τα μέλη του οικοτροφείου προσέφεραν στον σεβασμιότατο την υλική τράπεζα και εκείνος με λόγους μεστούς μας προσέφερε με τη σειρά του την πνευματική. Μας ενίσχυσε και μας δίδαξε με πατρικές συμβουλές, εύστοχες πνευματικές προεκτάσεις και διδακτικά περιστατικά της πλούσιας εμπειρίας του. Ο λόγος του πνευματικού μας πατέρα είναι πάντοτε λόγος άμεσος, οικείος στους νέους, απλός και συνάμα βαθύς και ελκυστικός.
 Ιδιαίτερη χαρά έδωσε σε όλους μας η παρουσία των σεμνών διακόνων του π. Ιεροθέου, π. Ιωακείμ και π. Κωνσταντίνου. Είναι οι άμεσοι συνεργάτες του επισκόπου και για εμάς πνευματικά αδέλφια σεβαστά και πολύ αγαπητά. 
Κλείνοντας το  εορτάσιμο αναστάσιμο δείπνο ο διευθυντής του οικοτροφείου προσέφερε στον ποιμενάρχη μας ένα συμβολικό δώρο. Ένα δώρο που κλείνει μέσα του τα αισθήματα όλων μας. Αισθήματα υικού σεβασμού, ειλικρινούς αγάπης και απέραντης ευγνωμοσύνης. Σεβασμιότατε έχετε κλέψει τις καρδιές όλων μας. Να γνωρίζεται ότι στο σπίτι της Φιλοποίμενος 52 έχετε πάντοτε κάποιους ανθρώπους που σας αγαπούν ειλικρινά, σας εκτιμούν αφάνταστα και δοξάζουν τον άγιο Θεό για το δώρο που τους χάρισε στα φοιτητικά τους χρόνια…
Σας ευχαριστούμε θερμά.
Χριστός Ανέστη! 










































2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στους υπευθύνους. Πολύ καλή πρωτοβουλία.

Ανώνυμος είπε...

Αξέχαστη θα είναι η βραδιά αυτή. Η παρουσία του κ. Χρυσοστόμου μου έδωσε χαρά οι συμβουλές του γεμάτες πατρική αγάπη.