Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Το Χορευτικό Τμήμα του Δήμου Πατρέων λέει όχι στη "εγκατάλειψη..."


 Ένα διήμερο παραστάσεων με ελεύθερη είσοδο - Δείτε το πρόγραμμα
Σίγουρα σαν λαός δεν διανύουμε και τις καλύτερες μέρες μας μέσα από τις εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό. Η όλη κατάσταση όπως είναι φυσιολογικό έχει δημιουργήσει για άλλη μια φορά αναστάτωση στην κοινωνία η οποία δεν λέει να ανασάνει, με την επικαιρότητα να τρέχει σαν νερό.
Επειδή όμως προέχει πάνω από όλα η υγεία μας -σωματική και ψυχική- το να κλειστούμε στους τέσσερις τοίχους και να "κλαίμε" βλέποντας τον Σόιμπλε και τον Ντάισελμπλουμ να μας υψώνουν το δάχτυλο για το τι πρέπει να πράξουμε στην χώρα μας μόνο δίκαιο δεν είναι.
Και επειδή η κατάθλιψη δεν έχει χώρο στο dna των Πατρινών καλό είναι να βγούμε από το καβούκι μας και να δούμε την ζωή λίγο διαφορετικά. Όπως κάνει επί σειρά ετών το Χορευτικό Τμήμα του Δήμου Πατρέων όπου εν μέσω κρίσης και μέσα από μεγάλες δυσκολίες δεν δείχνει να "μασάει" και προσκαλεί τους πολίτες της Πάτρας σε ένα διήμερο παραστάσεων στο Εργοστάσιο Τέχνης.
Σε μια γιορτή του πολιτισμού που δείχνει πως όταν οι άνθρωποι είναι ενωμένοι, μπορούν να σταθούν καλύτερα στα πόδια τους.
Η καρδιά λοιπόν του Χορευτικού Τμήματος Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, θα χτυπήσει την Δευτέρα 29 Ιουνίου και την Τετάρτη 1 Ιουλίου, όπου θα πραγματοποιηθεί η ετήσια αποχαιρετιστήρια εκδήλωση του με κεντρικό θέμα την εγκατάλειψη…

Στη διάρκεια της διήμερης αυτής εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μέρος της δουλειάς του χορευτικού μέσα από την διαδικασία επαφής - εκπαίδευσης & εκμάθησης του λαϊκού μας χορού στις σύγχρονες συνθήκες ζωής.
Το ξεχωριστό με την φετινή εκδήλωση των Χορευτικών Τμημάτων του Δήμου είναι ότι θα δώσει και πάλι ζωή σε ένα χώρο τέχνης που τα τελευταία χρόνια έχει εγκαταλειφθεί...
Για την ακρίβεια, επειδή η εκδήλωση θα είναι υπαίθρια και επειδή ο εσωτερικός χώρος του Εργοστασίου παραμένει σε κακή κατάσταση, τα  Χορευτικά Τμήματα του Δήμου θα χορέψουν στον προαύλιο χώρο του θεάτρου.
Αξίζει να αναφέρουμε βέβαια πως για το στήσιμο της σκηνής βοήθησαν τα ίδια τα μέλη του χορευτικού βοηθώντας τους λιγοστούς ανθρώπους των συνεργείων του Δήμου.
Η επιλογή του έχει μία συμβολική σημασία: Το θέμα της εκδήλωσης και ο τίτλος της λέγεται «Εγκατάλειψη». Εγκατάλειψη του πολιτισμού, εγκατάλειψη της τέχνης, εγκατάλειψη των αξιών, σε έναν χώρο που έχει εγκαταλειφθεί και στον οποίο οι χορευτές του Δήμου πρόκειται να δώσουν με τον χορό τους, με την κίνηση τους και την τέχνης τους, ζωή.
Η παρουσία των πολιτών της Πάτρας αλλά και της ευρύτερης περιοχής θα είναι για όλους τους συντελεστές η επιβράβευση των προσπαθειών τους αλλά και δύναμη για την συνέχεια της δύσκολης πορείας τους, μέσα από τα δημιουργικά μονοπάτια της ερασιτεχνικής δημιουργίας.
Είναι δύο παραστάσεις με την παρουσίαση διαφορετικών χορών και χορογραφιών. Να σημειώσουμε πως την πρώτη ημέρα οι χοροί θα έχουν την συνοδεία ορχήστρας δίνοντας ένα διαφορετικό χρώμα στην όλη εκδήλωση. Μαέστρος στην ορχήστρα θα είναι η Δήμητρα Αψώμοτου.
Την γενική επιμέλεια της παράστασης έχει ο υπεύθυνος του χορευτικού Χρήστος Γιαννόπουλος.
Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:





Δεν υπάρχουν σχόλια: