Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος στην Κατασκήνωση της ΓΕΧΑ Πατρών "ΑΓΚΥΡΑ'"


Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν οι φοιτήτριες της Χριστιανικής Εστίας στην κατασκήνωση του Τμήματος Πατρών της  Πανελληνίου Ενώσεως Γονέων «Η Χριστιανική Αγωγή» (Γ.Ε.Χ.Α.)  "ΑΓΚΥΡΑ" Παναγοπούλας Πατρῶν το Σάββατο 25/7 το μεσημέρι στον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ.κ. Χρυσόστομο,  ο οποίος παρά το βεβαρυμένο πρόγραμμά του η αγάπη Του βρήκε χρόνο να επισκεφθεί την κατασκήνωση να ευλογήσει την μεσημβρινή τράπεζα και να απευθύνει λόγους πνευματικούς και καρδιακούς. Ο Σεβασμιώτατος γνωρίζει να μιλά στις καρδιές των νέων γι'αυτό και άγγιξε με τους προβληματισμούς και τις επίκαιρες παρεμβάσεις του τις καρδιές όλων των φοιτητριών.
    Μεταξύ των άλλων επεσήμανε την συντονισμένη προσπάθεια που γίνεται από τα στελέχη στη κατασκήνωση αφού μεταμορφώνει τους ανθρώπους. Ο Ι. Ναός της Μεταμορφώσεως που στολίζει την Κατασκήνωση δίνει το μήνυμα της προσωπικής μεταμορφώσεως. Καλείσθε να αγωνισθείτε είπε για να προσφέρετε εξαγιασμένο τον εαυτό σας μέσα στην εκκλησία και την κοινωνία.
     Το φετινό σύνθημά σας "Τις ημάς χωρίσει από της αγάπης του Χριστού" (Ρωμ.η΄35)  του Αποστ. Παύλου έχει ουσιαστικό και βαθύ περιεχόμενο. Για τον Απ. Παύλο ζούσε μέσα του ο Χριστός. Τα λόγια του τα ακούσματά του τα πάντα είναι Χριστός.
Συνέστησε σε όλους την ανάγκη της μυστηριακής ζωής. Τήν προσπάθεια να αγαπήσουμε περιπαθώς  τον Χριστό με όλη μας την καρδιά για να έχουμε την ευχαρίστηση, την ιλαρότητα, την πραγματική ευτυχία. Ολοκληρώνοντας  τις σκέψεις του ο Σεβασμιώτατος ανέφερε τον λόγο του ὁσ. Ιωάννου του Σιναΐτου: "Αγαπήσατε τον Χριστό μηδέν προτιμήσητε της αγάπης αυτού, ίνα όταν έλθη εν τη δόξη αυτού εύρετε ανάπαυσιν μετά πάντων των Αγίων".






















































































6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κατά την σημερινή μου επίσκεψη στην κατασκήνωση η κόρη μου, μου μίλησε με ενθουσιασμό για την παρουσία και την ενισχυτική ομιλία του Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου.
Σεβασμιώτατε σας ευχαριστώ διότι είσθε δίπλα στα παιδιά μας και με τους λόγους και την ζωή σας έχουν πρότυπο αγώνα γι’ αυτά.

Ανώνυμος είπε...

Έχει τον τρόπο να γοητεύει την νεότητα διότι την αγαπά και αγωνιά γι’ αυτήν.

Ανώνυμος είπε...

Χρυσόστομος ο Μητροπολίτης της θυσίας και της αγάπης προς την νεότητα.

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο κ παλι μπραβο στον σεβ.Πατρων για την ευαισθησια του αυτη στη νεολαια και τις προσπαθειες που κανει για τον Ορθοδοξο λαο!

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών!!

Ανώνυμος είπε...

Πάντα πρωτοπόρος ο Μητροπολίτης Πατρών και πολύ αγαπητό πρόσωπο.