Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Με αρχιερατικό εορτασμό στο εξωκκλήσιο του Αγίου Παντελεήμονος στην Δίβρη τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου

Με συμμετοχή εκατοντάδων πιστών από όλη την περιοχή της Λαμπείας και των γύρω χωριών τιμήθηκε το πρωί της Δευτέρας 27 Ιουλίου 2015 η μνήμη του Αγίου Παντελεήμονος κοντά στην Άνω Μονή Δίβρης όπου υπάρχει εξωκκλήσιο του Αγίου στην κατάφυτη από έλατα τοποθεσία Πόντος. 

Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο  Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός με την συνοδεία του Επισκόπου Ωλένης κ. Αθανασίου και τοπικών ιερέων, ενώ στο κήρυγμα της ημέρας  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης συνέδεσε την ζωή και το έργο του ιαματικού Αγίου Παντελεήμονος με το μήνυμα της Εκκλησίας σήμερα που επιζητεί την πνευματική και σωματική υγεία των πιστών.
Στο πλαίσιο της Θείας Λειτουργίας ο κ. Γερμανός χειροθέτησε Αναγνώστη τον μαθητή Θεόδωρο Αρβανίτη (υιό του εφημερίου Δίβρης π. Κωνσταντίνου Αρβανίτη), ενώ μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ακολούθησε αρτοκλασία υπέρ υγείας των πιστών. Πολλοί κάτοικοι και επισκέπτες εόρτασαν την ημέρα με φαγητό και ψυχαγωγία στην διπλανή τοποθεσία Πόντος, ενώ  παρετέθη γεύμα στην Ιερά Μονή Χρυσοπηγής για τους προσκυνητές και τους ιερείς της περιοχής με την παρουσία του Μητροπολίτου κ. Γερμανού και του Επισκόπου κ. Αθανασίου.
Ανάμεσα στους άλλους το ¨παρών¨ έδωσαν στην Θεια Λειτουργία ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Ευθύμιος Κοτζάς, Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Ηλείας  κ. Παναγιώτης Πλατανιάς, ο Βοηθός Περιφερειάρχης και Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Ολυμπισμού, Εθελοντισμού & Αθλητισμού κ. Παναγιώτης Μπράμος, ο Αντιδήμαρχος Λαμπείας κ. Βασίλης Αρβανίτης ο Καθηγητής Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κωνσταντίνος Νιάρχος, ο Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α. κ. Ιωάννης Γιαννόπουλος, ο ιατρός και εκδότης του περιοδικού «Δίβρη» ιατρός κ. Σωτήρης Σωτηρόπουλος, ο φιλόλογος κ. Γεώργιος Κουρκούτας, ο ιεροψάλτης και θεολόγος κ. Νικόλαος Ζαχαριάδης κ.ά.  








Δεν υπάρχουν σχόλια: