Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΑΡΟΧΩΡΙ ΔΗΜΟΥ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ

 ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
ΣΤΑΡΟΧΩΡΙ ΔΗΜΟΥ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ

Στο  πανέμορφο πέτρινο κτήριο του παλιού Δημοτικού Σχολείου Σταροχωρίου, ιδρύθηκε το 2008, από το Δήμο Ερυμάνθου, το  Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.
Το μουσείο διαθέτει μια πλούσια συλλογή  πτηνών που ζουν  στην Ελλάδα και κυρίως στην ευρύτερη περιοχή του δήμου.
Παρέχει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να γνωρίσει και να αγαπήσει τη φύση, να αναπτύξει περιβαλλοντική συνείδηση και κατά συνέπεια  να δραστηριοποιηθεί με εθελοντικές δράσεις για την προστασία της.
Η ξενάγηση στο μουσείο γίνεται από εθελοντές. Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τους υπευθύνους τουλάχιστον τρεις ημέρες πριν την επίσκεψή σας. (τηλ. επικοινωνίας 6976110714)

Πως θα έρθετε
Στην εθνική οδό Πατρών – Τρίπολης (111), μετά το χωριό Πρέβεδος στρίβετε αριστερά για Σταροχώρι. Το μουσείο βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του χωριού απέναντι από την εκκλησία.






5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλή επισκεψιμότητα. Συγχαρητήρια για την όμορφη προσπάθεια.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ όμορφο

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στο χωριό

Ανώνυμος είπε...

Είναι από τα δημιουργικά χωριά που αξιοποιούν το δυναμικό και τους χώρους που διαθέτουν. Η ενορία έχει βοηθήσει αρκετά το χωριό. Ο παπάς συνεχίζει να είναι δημιουργικός παράγοντας ίσως επειδή έχει από εκεί τη καταγωγή και δεν είναι περαστικός.

Ανώνυμος είπε...

Τώρα που η διαχείριση του Μουσείου είναι στα χέρια της ενορίας, γιατί και ως σχολείο στην ενορία ανήκε, θα μπορέσουν να γίνουν πολλά πράγματα (ξεναγήσεις σχολείων, κατηχητικών κλπ.). Μπράβο πάντως στην ενορία και στον Δήμο που συνεργάζονται για το καλό του τόπου.