Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Θεατρική παράσταση στον «Μέγα Βασίλειο» Πύργου για τον Αθανάσιο Διάκο και τον Σαλώνων Ησαΐα - Γεώργιος Κουρκούτας


    Συγκινητική θεατρική παράσταση στον «Μέγα Βασίλειο» Πύργου
Για τον Αθανάσιο Διάκο και τον Σαλώνων Ησαΐα και την θυσία τους

Στην ζωή, τον αγώνα και την θυσία δύο μεγάλων Ηρώων του 1821, του Αθανασίου Διάκου και του Επισκόπου Σαλώνων Ησαΐα, ήταν αφιερωμένη η φετινή θεατρική δημιουργία που παρουσίασαν στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του «Μεγάλου Βασιλείου» Πύργου οι φοιτητές της Χριστιανικής Εστίας Πατρών.
Η παράσταση παρουσιάστηκε το απόγευμα της Κυριακής 27 Μαρτίου 2016, με την παρουσία του Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανού, του Επισκόπου Ωλένης κ. Αθανασίου, πολλών ιερωμένων και εκατοντάδων πολιτών, με τους φοιτητές της «Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσεως» να δίνουν για μία ακόμη χρονιά τον καλύτερο εαυτό τους για να προβάλουν πτυχές του εθνικού έργου των Ηρώων της Ρούμελης. Οι δύο αυτοί Ήρωες πρωταγωνίστησαν στον Αγώνα στην περιοχή Φωκίδος  και Δυτικής Στερεάς την άνοιξη του 1821, όταν ξέσπασε η Επανάσταση, και βρήκαν ηρωικό τέλος στην περιοχή της Αλαμάνας. 
Μέσα σε ανάλογα σκηνικά και με κοστούμια εποχής οι πρωταγωνιστές του έργου μετέφεραν το διαχρονικό μήνυμα της μάχης της Αλαμάνας και την προσφορά του Ορθοδόξου Κλήρου στον ξεσηκωμό του Γένους. Την εκδήλωση πλαισίωσε Χορωδία μαθητριών του «Μεγάλου Βασιλείου» Πύργου υπό την διεύθυνση της καθηγήτριας κ. Χρυσούλας Καραλή, ενώ την εκδήλωση έκλεισε ο Μητροπολίτης κ. Γερμανός που ζήτησε από όλους να αντλούν τα υψηλά διδάγματα τέτοιων έργων που προβάλλουν τα μεγάλα Ιδανικά του Ελληνικού Έθνους.  
Γεώργιος Κουρκούτας









1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο 👏 βρε Πύργο πάντα έτσι..... Αυτή είναι φιλοξενία....μπράβο 👏 στους υπεύθυνους του θεατρικού...και στη χορωδία!!!!