Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

ΓΡΑΜΜΟΣ 2016 Στα βουνά της Ελληνικής Ελευθερίας ΤΙΜΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΕΤΡΙΨΑΝ ΤΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΑΡΣΙΑ 1946-1949.

   
ΓΡΑΜΜΟΣ 2016
Στα βουνά της Ελληνικής Ελευθερίας
ΤΙΜΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΕΤΡΙΨΑΝ ΤΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΑΡΣΙΑ 1946-1949.
    
Το Μνημόσυνο για τους Ήρωες
Την Κυριακή 28 Αυγούστου 2016 τελέσθηκε με λαμπρότητα  η εθνική και θρησκευτική εκδήλωση μνήμης για την  67η Επέτειο της Νίκης του Στρατού μας στον Γράμμο και το Βίτσι εναντίον των  κομμουνιστοσυμμοριτών  του  «Δ.Σ.Ε.» που αιματοκύλησαν την πατρίδα κατά τα έτη 1946-1949. Στον Γράμμο, στο χωριό Βούρμπιανη Κονίτσης, έγινε το καθιερωμένο μνημόσυνο στην μνήμη των πεσόντων Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και Οπλιτών  του Ελληνικού Στρατού καθώς και των Πεσόντων της θρυλικής Ελληνικής Βασιλικής Χωροφυλακής με συντονιστή την Ε.Α.Α.Σ. Ιωαννίνων και  ιερουργούντος του Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής κ Κονίτσης κ. κ. Ανδρέα.
Μεγάλη η συμμετοχή των Ελλήνων
Εκατοντάδες προσκυνητών (άνω των 1.000 ατόμων) κατέκλυσαν τη Βούρμπιανη με δεκάδες λεωφορεία με πατριώτες από όλη την Ελλάδα. Διοργανωτής της εκδήλωσης μνήμης ήταν η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ) παράρτημα Ιωαννίνων. Επίσης παρέστησαν ο Ευρωβουλευτής-Αντιστράτηγος ε.α. Επιτήδειος Γεώργιος  και οι  Βουλευτές της Χρυσής Αυγής κ. Μπαρμπαρούσης Κων., Παππάς Χρήστος και άλλοι εκπρόσωποι φορέων. Κατέφθασαν λεωφορεία με μέλη και φίλους των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών από πολλές γωνιές της Ελλάδος, από την Ξάνθη, τις Σέρρες και την Κομοτηνή, μέχρι την Μεσσηνία, την Ηλεία  και την Άρτα
    


 Το μήνυμα της Νίκης των Ελληνικών όπλων
Μετά  την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούρμπιανης έγινε έπαρση σημαίας ακολούθησε προσκλητήριο νεκρών, εψάλη τρισάγιο στο μνημείο Πεσόντων και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των στρατευμένων παλικαριών που έπεσαν ηρωικά στον Γράμμο.
Έπειτα  απηύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος της Ε.Α.Α.Σ. Αθηνών Υποστράτηγος ε.α. κ. Δανιάς Ευάγγελος. Υπογράμμισε  την σημασία της ανάληψης της  Αρχιστρατηγίας από τον μετέπειτα Στρατάρχη  Αλέξανδρο  Παπάγο στην σύντομη Ιστορική  ομιλία του για την Νίκη των Ενόπλων Δυνάμεων τον Αύγουστο του 1949.
     Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ε.Α.Α.Σ Ιωαννίνων Αντιστράτηγος  ε. α. κ. Κωστούλας Δημήτριος εξεφώνησε τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας. Με ένα σύντομο χαιρετισμό του καλωσόρισε τους προσκυνητές που προσήλθαν και φέτος στην εκδήλωση μνήμης. Στηλίτευσε την απουσία της επίσημης Πολιτείας από το ιερό μνημόσυνο. Τόνισε  την σημασία της θυσίας των πεσόντων του Στρατού και της  Χωροφυλακής σε Γράμμο και Βίτσι.
Ξεχωριστή συγκίνηση σε όλους τους παρευρισκομένους προκάλεσε η βράβευση του γηραιού Στρατηγού ε.α. από την περιοχή της Κονίτσης κ. Ιωάννη Ντάφη από την Ε.Α.Α.Σ. Ιωαννίνων, ενώ εξήρε ο πρόεδρος της τελευταίας την προσφορά τους στις Ένοπλες Δυνάμεις από την δεκαετία του 1940 μέχρι και την προσφορά του στην Ένωση Αποστράτων.
Κεραυνοί από τον Μητροπολίτη Κονίτσης
Τέλος στην δική του παρέμβαση στην εκδήλωση  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κονίτσης κ .κ. Ανδρέας, εμψύχωσε και αναπτέρωσε το φρόνημα των προσκυνητών με ένα πύρινο λόγο. Ανέφερε την ηρωική προσφορά των στρατευμένων παιδιών της εποχής που έπεσαν ηρωικά τότε υπέρ Πίστεως και Πατρίδος. Καυτηρίασε την προκλητική ενέργεια του ΚΚΕ που πήγε φέτος στο Λιτόχωρο για να τιμήσει τους Κομμουνιστές αντάρτες του Δ.Σ.Ε. που επιτέθηκαν το 1946 στον Σταθμό Χωροφυλακής, σφάζοντας τους εκεί χωροφύλακες και στρατιώτες, ξεκινώντας έτσι τον Τρίτο Γύρο. Τόνισε και ο ίδιος την σημασία της θυσίας της Χωροφυλακής  και της Αστυνομίας Πόλεμων και των Ενόπλων Δυνάμεων κατά τα έτη του συμμοριτοπολέμου 1946-49. Έκλεισε τον λόγο του  καλώντας τον λαό να παραμείνει πιστός στις Χριστιανικές  και εθνικές αξίες, σε μία μακρά εποχή Εθνικής δοκιμασίας.
Τέλος τον λόγο πήρε και και ο Βουλευτής της Χ.Α. κ.Χ’ρηστος  Παππάς που έκανε ένα σύντομο χαιρετισμό αναφερόμενος στα γεγονότα της εποχής, ενώ μίλησε για την ανάγκη εθνικής επαγρύπνησης και σήμερα.
Κατάθεση Στεφάνων 
Ακολούθησε  κατάθεση πολλών στεφάνων από  τον Μητροπολίτη Κονίτσης κ. Ανδρέα, τον Βουλευτή της Χρυσής Αυγής κ. Παππά, την Ε.Α.Α.Σ. Αθηνών, Ε.Α.Α.Σ.  Ιωαννίνων, απόστρατους αξιωματικούς της Πολ. Αεροπορίας, τον τότε μαχητή του Γράμμου Αντιστράτηγο ε.α. Κωνσταντίνο Κόρκα για την Λέσχη καταδρομών-Ιερολοχιτών.
Επίσης στεφάνια κατέθεσαν  η Εθνική Αντίσταση Ε.Ο.Ε.Α-ΕΔΕΣ-ΠΕΣΕΑ, ο κ. Μπαφατάκης, η Εθνική Αντίσταση Ε.Ο.Ε.Α.-ΕΔΕΣ Άρτας κ. Δημ. Θεοχάρης, η Εθν. Αντίσταση ΕΟΕΑ-ΕΔΕΣ Πρεβέζης, οι απόστρατοι της Χωροφυλακής και Αστυνομίας Ιωαννίνων & Άρτης, απόστρατοι της Αστυνομίας Πόλεων, η ένωση Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Λαρίσης, για την Βασιλική Ένωση Ιωαννίνων κ. Γ. Τόσκας  και Κονίτσης ο κ. Δημ. Γαλάνης, οι έφεδροι αξιωματικοί Ν. Ιωαννίνων και Πρεβέζης, για την Εθν. Αντίσταση Π.Α.Ο.-ΥΒΕ κ. Βουλγαρόπουλος Διον., για την Β’ Μοίρα Καταδρομών από τον Παλαίμαχο Καταδρομέα της περιόδου 1946-1949 κ. Βησσαρίωνα Καραδήμα, , ο εκπρόσωπος των Συγγενών Άταφων Ηρώων Πολέμου 1940-1941 Αντιστράτηγος ε.α. και τ. Βουλευτής κ. Αριστόδημος Μπουλούκος από την Καλαμάτα, ο σύνδεσμος Καταδρομέων-Ιερολοχιτών Μακεδονίας, για τους μαχητές της Κρήτης ο κ. Ι. Φατσέας, ο εκπρόσωπος από τους «Ανεξ. Έλληνες», κ.α. Η σεμνή εκδήλωση τελείωσε με την ανάκρουση του εθνικού Ύμνου.


  


11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Τριαδικός Θεός να αναπαύσει τα παλληκάρια που άφησαν την τελευταία τους πνοή για να μείνει η Ελλάς ελεύθερη και χριστιανική.

Ανώνυμος είπε...

Είτε το θέλουμε είτε όχι το γεγονός καταγράφηκε στην ιστορία ως εμφύλιος πόλεμος!
Απο εκεί και πέρα αν οι κομμουνιστές ήταν συμορίτες ή μεγάλο μέρος του στρατού πρώην ταγματασφαλίτες, χίτες και δοσίλογοι είναι άλλο ζήτημα, είναι θέμα πολιτικής οπτικής και καλό είναι τουλάχιστον οι θρησκευτικοί ταγοί και δει οι Δεσποτάδες να αποφεύγουν να παίρνουν θέση σε ζητήματα διχατικά που πόνεσαν τρομέρα τον ελληνικό λαό!
Το δίκαιο και το άδικο συνυπήρξαν και στις δυο πλευρές, των κομμουνιστών και των δεξιών! Μην ξεχνάμε ότι στον στρατό επιτάχθηκαν, μπήκαν δηλαδή με τη βία, και άνθρωποι που δεν επιθυμούσαν την εμπλοκή στον εμφύλιο σπαραγμό και αυτός ήταν ένας καίριος λόγος που ο στρατός ήταν πολυπληθέστερος του ΔΣΕ!
Πιστεύω ότι η διαχστική στάση του Δεσπότη Κονίτσης είναι τουλάχιστον απαράδεκτη.
Απορώ αυτός ο άνθρωπος τι έχει να πει στα πνευματικά τέκνα της μητρόπολής του και απογόνους αθώων θυμάτων που σφαγιάστηκαν απο δεξιούς και άλλους νόμιμους παρακρατικούς τότε....πως μπορεί να τους κοιτάξει στα μάτια;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Ο Μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας τιμά τους Έλληνες που υπηρέτησαν την Πατρίδα μέσα από τον Ελληνικό Στρατό που δημιούργησε μετά την Κατοχή η νομίμως εκλεγείσα Κυβέρνηση του Ελληνικού Λαού.
Μία μειοψηφία, που όπως ομολογούν τα τότε μέλη της(Μάρκος Βαφειάδης, Δημήτρης Βλαντάς, Τάκης Λαζαρίδης, Γεώργιος Μανούκας, Λεωνίδας Κύρκος,Πάνος Δημητρίου, Μίκης Θεοδωράκης,Γεώργιος Κονταλώνης κλπ)σε βιβλία και συνεντεύξεις τους, έπαιρνε εντολή από τον Τίτο και τον Στάλιν, για να μετατρέψει την Ελλάδα σε Δικτατορία του Προλεταριάτου, πώς μπορεί να θεωρηθεί ως "Δημοκρατικός Στρατός" και εκπρόσωποι του Ελληνισμού;
Το 1949 γλιτώσαμε από το να γίνουμε Βουλγαρία και Αλβανία και την κατάντια τους, που όλοι την ξέρουμε σήμερα.
Μην ξεχνάμε ότι ένας από τους στόχους του περίφημου ΔΣΕ ήταν παραδώσει τμήμα της Μακεδονίας στον Ιμπεριαλισμό του Τίτο(απόφαση 5ης Ολομέλειας του ΚΚΕ), είχαν Σλαβομακεδόνες εντός του ΔΣΕ και έφτασαν στο σημείο να ζητήσουν την συνδρομή Αλβανών Τσάμηδων από τον Χότζα, για να χτυπήσουν τον ΕΛληνικό Στρατό.
Δυστυχώς για αυτούς, υπάρχουν πολυάριθμα ντοκουμέντα από Ανατολικές χώρες που αποκαλύπτουν το μέγεθος της Προδοσίας.
Για να μην μιλήσουμε για τους εκατοντάδες Ιερείς που σφαγιάστηκαν από τους άνανδρους του ΔΣΕ(βλέπε π. Γεώργιος Σκρέκας, π. Αθανάσιος Πιάς κλπ)που δεν τους τιμά κανείς σήμερα μέσα στο κλίμα της Ιδεολογικής Τρομοκρατίας που επέβαλαν οι υπηρέτες της Διεθνούς Τάξεως Αριστεροί εν Ελλάδι.
Είναι ελπιδοφόρο που ΕΝΑΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣ από ακριτική περιοχή πράττει το καθήκον του για αυτούς που έπεσαν ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Τα όποια σοβαρότατα και εθνοκτόνα λάθη των κομμουνιστών δεν εξαγιάζουν τις θηριωδίες των δεξιών ταγματασφαλιτών, χυτών και άλλων παρακρατικών που ακολούθησαν τον εμφύλιο!
Το πογκρόμ που συντηρούσαν οι αφηνιασμένοι δεξιοί μέχρι και το 1980 και τα εγκλήματα που έκαναν στην τρισκατάρατη χούντα εναντίον Ελλήνων Δημοκρατών είναι μερικές μόνο από τις αποδείξεις τις επάρατης δεξιάς που άφησε το μαύρο στίγμα της σε κάθε Έλληνα! Για θυμηθείτε τη Γυάρο και τη Λέρο.....
Για αυτά ο Κονίτσης τουμπεκί!
Πνευματικά παιδιά του είναι μόνο όσα εξυπηρετούν τα όποια συμφέροντά του.....
Έτσι είναι, για κάποιους άνθρωποι, εικόνες του Θεού δηλαδή είναι όχι μόνο οι Χριστιανοί αλλά οι δεξιούληδες Χριστιανοί.....αυτοί που τόσα χρόνια τυραννούσαν τη χώρα...
Τέτοιες νοοτροπίες δεν είναι μόνο Αντίχριστες αλλά Απάνθρωπες....

Ανώνυμος είπε...

Πολλα συγχαρητηρια στο σχολιαστη 2:14 ο οποιος αποκαθιστα την αληθεια . Δυστυχως οι πλανες που ακουει κανεις στα θεματα αυτα ειναι παρα πολλες. Δυστυχως οι αριστεροι ιστορικοι και προπαγανδιστες προσεφεραν πολυ βρωμικες υπηρεσιες με αποτελεσμα οι νεες γενιες να μην γνωριζουν ακομα και βασικες αληθειες της προσφατης ιστοριας μας.

Ανώνυμος είπε...

Ρε τους παπούδες με τι ασχολούνται

Ανώνυμος είπε...

Οι κομουνιστοσυμορίτες έχουν προξενήσει μέγα κακό στην κοινωνία. Ευτυχώς που η Φρειδερίκη στην μάχη της Κόνιτσας τους έδωσε να καταλάβουν.

Ανώνυμος είπε...

Οι Παπούδες(που δεν είναι παπούδες, αν θέλετε να ξέρετε, διότι στο Διαδίκτυο συμμετέχουν κυρίως Νέοι)πιστεύουν ότι πρέπει να γνωρίζουμε την Ιστορία μας και να μην την επικαλούμαστε μόνον όταν μας στριμώχνουν ο Σόιμπλε ή ο Ερντογάν ή οι Σκοπιανοί.
Οι Νέοι δηλαδή, κατά τον τελευταίο σχολιαστή, είναι για να πληρώνουν μόνον τις αμαρτίες των Κυβερνήσεων, να μένουν άνεργοι ή να μεταναστεύουν;
Δεν έχουν δικαίωμα να εκφέρουν άποψη;
Δεν είναι αυτό Ηλικιακός Ρατσισμός;

Ανώνυμος είπε...

Αν οι Κομμουνιστές που αιματοκύλισαν τον τόπο ήδη από την Κατοχή είναι "Έλληνες Δημοκράτες", τότε χάνουν την σημασία τα λόγια μας...
Και αντί να τους εξαφανίσουν (πολιτικά ή ιδεολογικά ή βιολογικά) οι μετακατοχικές Κυβερνήσεις, τους έστειλαν απλώς σε ξερονήσια, είναι δείγμα πως επικράτησε πνεύμα συμφιλίωσης στους νικητές του Πολέμου 1946-1949.
Πώς εξηγείται επομένως που τα παιδιά και τα εγγόνια των τότε εξορίστων επέζησαν και τις τελευταίες δεκαετίες κυβέρνησαν ή κυβερνούν την ΕΛλάδα;
Αν ήταν τόσο κακοί οι Κεντρώοι και οι Δεξιοί Νικητές, δεν θα είχαμε τέτοια αποτελέσματα(υπενθυμίζω πως ο πατέρας του Τσάρου της Οικονομίας Στουρνάρα ήταν εξόριστος, ενώ ο παππούς του Βουλευτή και Υπουργού Νίκου Παππά και πατέρας του Βουλευτή Στέλιου Παππά ήταν "μαυροσκούφης" του Κλάρα-Βελουχιώτη(βλέπε βιβλίο Χαριτόπουλου, "Άρης ο Αρχηγός των ατάκτων").

Ανώνυμος είπε...

προς 2 Σεπτεμβρίου 2016 - 3:35 π.μ.:
"αντί να τους εξαφανίσουν (πολιτικά ή ιδεολογικά ή βιολογικά)"
Η Χριστιανική Αγάπη στο μεγαλείο της! Και μετά μιλάμε για τζιχαντιστές και μουσουλμάνους!
Αυτή η νοοτροπία είναι ο ορισμός της απανθρωπίας. Καταλαβαίνετε τι εκφράζει κ.Κωστόπουλε;
Να εξολοθρευτεί βιολογικά, να δολοφονηθεί δηλαδή μια εικόνα Θεού, άνθρωπος δηλαδή που απλά διαφωνεί μαζί το ιδεολογικά! Σταύρωσαν το Χριστό και Θεό μας και αυτός ούτε θύμωσε μαζί τους και εμείς αν θίξουν τα ιδεολογικοπολτικά μας πιστεύω-συμφέροντα επιθυμούμε την εξαφάνισή τους!!!! Δυστυχώς ο κύριος δεν εκφράζει μόνο τον εαυτό του αλλά μια τεράστια ομάδα χριστιανούληδων, παράσιτων της νοσηρής δεξιάς. Γιατί απο όλους τους ιδεολογικούς χώρους υπάρχουν διαμάντια.
Τραγικό! Ας ξανασκεφτούμε όλοι μας την κριτική μας προς το ισλάμ, εγώ δεν βλέπω καμία ουσιαστική διαφορά μεταξύ ισλαμ και τέτοιου χριστιανισμού. Και μετά μας φταίει ο Φίλης και ο κάθε άθεος.....
Εμετικές τοποθετήσεις Αναστάσιε!

Ανώνυμος είπε...

Δεν κατάλαβε καλά ο τελευταίος σχολιαστής.
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΞΟΝΤΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΗΤΤΗΜΕΝΟΥΣ ΟΥΤΕ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΆ ΟΥΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΥΤΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ,
διότι οι Νικητές του 1949 ήσαν Έλληνες και Ορθόδοξοι.
Τους άφησαν τους ηττημένους να φύγουν από την Ελλάδα
(ενώ τους είχαν κυκλώσει ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ στις Πρέσπες),
τα ξερονήσια έκλεισαν μετά από λίγα χρόνια
(δεν υπήρχαν το 1967 που κατέλαβε η Στρατιωτική Δικτατορία την εξουσία)
ενώ πολλοί από αυτούς τους ηττημένους που έμειναν στην ΕΛλάδα
κατέλαβαν κυρίαρχες θέσεις σε ΜΜΕ και Πανεπιστήμια
και κυβέρνησαν την ΕΛλάδα μέχρι σήμερα από το Παρασκήνιο.
Απλώς σήμερα το δείχνουν με την ανάρτηση των πορτραίτων των σφαγέων
της περιόδου 1943-1949 στα Γραφεία τους
(ο Πολάκης και ο Σπίρτζης του Βελουχιώτη,
ο Παππάς του Μπελογιάννη κλπ)
Το ομολογούν και πολλοί από αυτούς με θάρρος(πχ Μίκης Θεοδωράκης).
Ο αείμνηστος Νεοκλής Σαρρής είχε πει
ότι στην Ελλάδα "την Ιστορία της Κατοχής
και του Εμφυλίου την έγραψαν οι ηττημένοι,
πρωτοφανές στην Ευρωπαϊκή Ιστορία".
Όσο για τα περί "Τζιχαντισμού",
ας τα πούνε στους χιλιάδες συγγενείς που εσφάγησαν
με μαχαίρια και τσεκούρια από το 1943 μέχρι το 1949
από τους θαυμαστές του Σταλινισμού και των απάνθρωπων Ιδεοληψιών τους.
Τολμούσε κανείς τόσες δεκαετίες στην Ελλάδα
να μιλήσει για τα Γκουλάγκ και τις σταλινικές διώξεις;
Θα τον χαρακτήριζαν Μοναρχοφασίστα ή Ακροδεξιό!
Ακόμη και οι εν Ελλάδι Τροτσκιστές υπήρξαν θύματα αυτής της απάνθρωπης αντίληψης των οπαδών του Διεθνούς Μπολσεβικισμού.
Ντοκουμέντα υπάρχουν αμέτρητα....
Λίγος σεβασμ΄ςο στην Ιστορική Αλήθεια δεν βλάπτει...