Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Εκοιμήθη εν Κυρίω η Ευφροσύνη Τογαντζή


Εκοιμήθη εν Κυρίω η μακαριστή πλέον
Ευφροσύνη Τογαντζή
και ήδη πορεύεται την μακαρία οδό
της Βασιλείας των Ουρανών.


Η αείμνηστη, την οποία γνώριζα από τα νεανικά μου χρόνια στην Κατασκήνωση της Χριστιανικής Εστίας στον Αλλισό, υπήρξε άνθρωπος του Θεού, καλλιεργούσε την ψυχή της διαρκώς με την μελέτη της Αγίας Γραφής, την προσευχή, την ελεημοσύνη, και την μυστηριακή ζωή     

Ήταν το στήριγμα και η βακτηρία πολλών ανθρώπων, δια του έργου της Προνοίας, το οποίο με ευσυνειδησία και υπακοή επιμελείτο στην Χριστιανική Εστία Πατρών, πρόσφερε γενναιόδωρα  πνευματική δροσιά,  και ωφελήθηκαν πολλοί από την δύναμη και την φλόγα της βαθιάς πίστεως της, και από την μοναδική γλυκύτητα του χαρακτήρας της.

Τα τελευταία χρόνια την έζησα στο Ευγηρείο «Η Αγία Σκέπη» και πολλά ωφελήθηκα από την παρουσία της και την αγάπη της. Έφυγε για τον Ουρανό ήσυχα και αθόρυβα. Ο Θεός με αξίωσε να ευρίσκομαι στο Ίδρυμα και να  της κλείσω τους οφθαλμούς.

Η εξόδιος ιερά ακολουθία της θα ψαλεί στο στον Ιερό Ναό της Αγίας Σκέπης την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου στις 4 το μεσημέρι. Ο ενταφιασμός της θα πραγματοποιηθεί στο Κοιμητήριο Βραχνεϊκων.


Αιωνία σου η μνήμη αγαπητή κ. Φρόσω.   

Αναστάσιος Κωστόπουλος

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έφυγε και άφησε κενό μεγάλο στην καρδιά μας.
Καλό Παράδεισο αγαπημένη μας.
Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

Ο καλός Θεός να αναπαύσει την ευγενική ψυχή της.

Ανώνυμος είπε...

Με θλίψη πληροφορήθηκα κάνοντας περιήγηση την κοίμηση της ευλαβούς αυτής . Όλη της η ζωή ήταν η ευεργεσία προς τον πλησίον.