Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Αγαπημενη μου Μανουλα,Παναγια μας

  Αγαπημενη μου Μανουλα, Παναγια μας, εισαι η Μητερα ολων των ανθρωπων. Σε ευχαριστουμε για ολα,κυριολεκτικα για ολα,χωρις εσενα δεν θα μπορουσαμε να κανουμε τιποτα καλο πνευματικα. Εισαι το στηριγμα μας, η καταφυγη μας, η ελπιδα μας. Με εσενα στην ζωη μας, ολα γινονται γλυκυτερα, ομορφοτερα, καθαροτερα.
  Καλη μου μανουλα εσυ εκανες,θυσιασες, τα παντα για χαρη ολων μας.Ησουν ενα μικρο κοριτσακι οταν σε επισκεφθηκε ο Αρχαγγελος Γαβριηλ,μεταφεροντας σου το μηνυμα,την προταση,του Θεου μας.Τα πραγματα δεν ηταν ευκολα,ολος ο ουρανος περιμενε με αγωνια την απαντηση σου,αν δηλαδη θα δεχτεις στα σπλαχνα σου τον Χριστο μας,χωρις την παρεμβαση ανδρος αλλα εκ Πνευματος Αγιου.Εσυ Μανα μας,ειπες το μεγαλειωδες ναι,αψηφωντας καθε φοβο και δυσκολια.Ολα τα εκανες για εμας.Τι χαρα εδωσες στον ουρανο,τι χαρα εδωσες σε εμας,ποση ευγνωμοσυνη σου χρωσταμε?

  Περασες,εβιωσες πολυ πονο,την καρδια σου την περασε ρομφαια,βλεποντας τον Υιο σου και Θεο μας,πανω στον σταυρο.Στοργικη μας Μανουλα,ποσο πονεσες,ποσο πληγωθηκες? και ολα αυτα για χαρη μαςΕιδες ολους τους μαθητες του Κυριου να τον εγκαταλειπουν,μονο ο μαθητης της αγαπης,ο μεγας Θεολογος Ιωαννης,εμεινε διπλα του και διπλα σου.Για αυτο ο στοργικος Χριστος,ακομα και πανω στο σταυρο μεριμνησε για εσενα,τοσο αγαπη σου ειχε,παραδινοντας σε στον Αγιο Ιωαννη για να σε προσεχει.
  Παναγια μας σε αγαπαμε παρα πολυ.Πανω απ ολα ομως σε υπεραγαπαει ο Χριστος μας.Ο Αγιος Νικοδημος ο Αγειοριτης αναφερει,οτι ακομα και αν καταστρεφονταν τα παντα,οι αγγελοι,οι ανθρωποι,ο κοσμος,ο Χριστος μας θα στεναχωριοταν αλλα οχι πολυ διοτι θα ειχε εσενα.Τοσο σπουδαια πνευματικα εισαι.Χαιρε Αγια Αγιων μειζων.
  Οι μεγαλυτεροι Αγιοι,σε εχουν τιμησει,εχουν γραψει πληθος υμνων προς τιμην σου.Ποιον να πρωτοαναφερω?Τον Αγιο Ιωαννη τον Δαμασκηνο,που τοσο πολυ σε αγαπησε η τον Αγιο Νεκταριο,που αποτελουσες για εκεινον τα παντα και για να σε ευχαριστησει συνεθεσε τον υπεροχο υμνο ΑΓΝΗ ΠΑΡΘΕΝΕ?Ας ερθουμε ομως και στο σημερα,ο πατερουλης Μαρκος Μανωλης απο τον Διονυσο,ποσο σε τιμουσε,ποσο σε εμπιστευοταν,ολα τα μεγαλα γεγονοτα της ζωης του εγιναν στον Μηνα σου,για αυτο σε θεωρουσε ΜΑΝΑ του αληθινη.Δεν υπαρχει Αγιος,Παναγια μου,που να μην σε υπεραγαπα.Επιτρεψε μου,ομως να μην παραλειψω και τους Αγειοριτες Μοναχους,που απο αρχαιοτατων αιωνων μεχρι σημερα,σε ευλαβουνται απεραντα,ισως περισσοτερο απο ολους τους ανθρωπους.
  Καλη μας Παναγια συνχωρεσε μας που σε πληγωνουμε,με τις αμαρτιες μας,ειδικα τις σαρκικες που αφθονουν δυστυχως στην εποχη μας.Συνχωρεσε μας,συνχωρεσε την Ελλαδα μας,μην την εγκαταλειπεις,σε ικετευουμε.Δινε μας πολυ ΜΕΤΑΝΟΙΑ,βοηθησες μας να αλλαξουμε,να γινουμε ανθρωποι του Θεου,ανθρωποι αγαπης.Βοηθησε τους Πατριαρχες,,Αρχιερεις,Ιερεις και ολη την Ορθοδοξη Εκκλησια,το εχει μεγαλη αναγκη.Ικετευσε τον Υιο σου να μας στειλει Αγιους Ποιμενες,το εχουμε τοσο αναγκη,διοτι στην πλανα εποχη που ζουμε,αισθανομαστε σαν προβατα χωρις ποιμενα.
  Αγαπημενη μου Μανουλα και παλι σου δηλωνω οτι σε ευγνωμονουμε απεραντα,δεν μπορουμε να φανταστουμε την εν Χριστω ζωη μας χωρις Εσενα.Μην μας αφησεις λεπτο,μεχρι να ερθουμε κοντα σου στον Παραδεισο,οσο ειμαστε σε αυτην την γη,κραταγε μας συνεχως στην αγκαλια σου και προστατευε μας σκανδαλωδως.Φωτιζε μας,αγνιζε μας,φυλαγε μας.
   Πριν τελειωσω,θα ηθελα να προτρεψω ολους τους ανθρωπους,να επικαλουνται συνεχως στην Παναγια μας,να κανουν τους χαιρετισμους της και ποτε να μην την ξεχνουν,διοτι δεν υπαρχει κατι ομορφοτερο απο την Παναγια,Τοτε ας ειμαστε σιγουροι,οτι ολα θα μας πανε καλυτερα στην ζωη μας.Αμην.Με απεραντο σεβασμο προς την Βασσιλισα των Ουρανων.

Ενας αναξιος υιος σου

Δεν υπάρχουν σχόλια: